Dennis Frie

- a couple of projects and pictures


Mixed amplifiers (danish)

Med lidt interesse for HIFI har jeg i løbet af et par år prøvet en del forskellige forstærkere.

Min første integrerede forstærker var en surround receiver fra Pioneer. Fin forstærker, men ved overgang til Stereo blev det tid til at prøve noget nyt.

Can not show picture

Efterfølgende blev det en integreret Nad C372. Den fik lov at spille et års tid og blev efterfølgende brugt udelukkende som forforstærker.

Can not show picture

Min første DIY forstærker bestod af 2 stk icepower 500A moduler som blev samlet i et lille medie-center kabinet. Det spillede ganske hæderligt, men blev dog hurtigt udskiftet, da jeg fik chancen for at rode med nogle andre IcePower moduler.

Ved samling af A-modulerne lærte jeg hurtigt betydning af stel-sløjfer og blev opmærksom på brum fra trafoer.

Can not show picture

Over en kort periode var der også lige en eAR 202 forbi. Det var egentlig meningen, at den skulle være brugt til et andet projekt. Den blev dog solgt til fordel for en ny effektforstærker.

Can not show picture

I stedet fik jeg lov til at lege med 2 stk 500ASP moduler (Tak Lars), hvoraf det ene desværre var defekt. Jeg har derfor brugt strømforsyningen fra det fungerende 500ASP modul til at drive et 500A modul og har derved en utrolig simpel forstærker der spiller rigtig godt.

Undervejs blev der også leget lidt med det lettere defekte 500ASP modul (ja ja ledningerne skulle have været kortere osv. men det var blot en hurtig test)

Can not show picture

Undervejs er der også blevet bygget 2 zappulse forstærkere. Den første røg videre, da jeg var lige så glad for min IcePower forstærker, og den anden blev aldrig bygget helt færdig. Jeg fik kort sat den til anlægget, men blev sat til salg, da jeg startede på mine Ekta Grande højttalere.

Første forstærker bestod af 2 stk zappulse 2.2 moduler, Toroidal trafo, 2 x 10.000 Sikorel lytter, et par standard kraftige diode-broer og Dali red wave til intern ledningsføring fra moduler til terminaler. Det hele blev bygget ind i et galaxy kabinet med 10 mm alu front.

Can not show picture Can not show picture Can not show picture

2.2 SE moduler, Toroidal trafo, Predator netdel med 2 x 10.000 uF lytter (Til plus og minus forsyningen), Galaxy kabinet, Dali red wave kabler fra forstærker-modul til terminaler, almindelige ledninger i høj kvadrat til strømforsyning osv.

Can not show picture Can not show picture

Der blev også lavet lidt test med IcePower 500ASP + 500A. Det spiller jo ganske flimrende og er utrolig nemt. Smart koncept.

Can not show picture Can not show picture Can not show picture

Som sædvanlig skulle der prøves noget nyt udstyr - så delene blev sat til salg og pludselig stod jeg uden en forstærker der kunne spille, så der blev lige improciseret lidt med et 500ASP modul (med en periodisk fejl) og et 500A modul. Resultatet var ikke ligefrem noget at prale af - men det spillede. (Den periodiske fejl; modulet lukkede efter mange timer eller døgn pludselig ned. Det virkede som om strømforsyningen stod og slog til og fra. At tage strømmen og tænde igen var ikke nok, da modulet skulle aflades helt. En effektmodstand til at aflade lytterne gjorde underværker, men en helt holdbar løsning kunne man ikke kalde det.

En bunke elektronik der blev brugt til 500A modulerne og ved siden af 500A+500ASP.

Can not show picture Can not show picture

Efter at have solgt lidt udstyr var det plads til at prøve noget nyt. Jeg endte med at få fat i et par af de nye 250ASX2 moduler. Jeg startede med at købe et enkelt modul, men blev fristet til at købe et modul mere og køre dem brokoblet.

Can not show picture Can not show picture Can not show picture Can not show picture Can not show picture Can not show picture Can not show picture Can not show picture

Siden da er den ene forstærker blevet solgt igen, da et modul var langt rigeligt til mit behov. Forforstærkeren blev undervejs erstattet af et EMU0404 USB lydkort, da computeren udelukkende bliver brugt til at spille musik fra